FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Gotovo 1.500 ljudi sudjelovalo je u nedjelju u najnovijem umjetničkom djelu američkog fotografa Spencera Tunicka pozirajući goli na ulicama Newcastlea i Gatesheada, na sjeveru Engleske. Nakon Brugesa, Barcelone, Lisabona, Londona i New Yorka, umjetnik poznat po svojim fotografijama masovnih okupljanja golih ljudi, ovaj put je zatražio od 1.500 golih dragovoljaca da u zoru poziraju na pet različitih mjesta, na dvjema obalama Tynea koji dijeli Newcastle od Gatesheada. Događaj je organizirao centar za suvremenu umjetnost Baltic u Gatesheadu, a financirala su ga dva grada koja na taj način želi promicati turizam.

LOS ANGELES - Disneyland, prvi zabavni park koji je Walt Disney otvorio u Kaliforniji i koji se otad raširio po cijelom svijetu, proslavio je u nedjelju 50. rođendan u Los Angelesu. Zabavni park, osnovan 17. srpnja 1955. godine južno od Los Angelesa posjetilo je više od 515 milijuna ljudi. Od osnutka, Disneyland se učetverostručio u SAD-u otvaranjem 1971. godine Disneyworlda na Floridi, potom Epcota (1982.), posvećena osvajanju svemira, Disney MGM studija (1989.) i Disneyjeva životinjskog carstva 1998. godine. U inozemstvu Disneyland Tokio otvoren je 1983., devet godina kasnije u Francuskoj Euro Disney, kasnije preimenovan u Disneyland Paris. Otvaranje Disneylanda u Hong Kongu očekuje se u rujnu.

SALT LAKE CITY - Prvi posjetitelj Disneylanda najvjerojatnije je Dave MacPherson, danas 72-godišnjak, koji je kao mladić, prije 50 godina, kupio ulaznicu za najpoznatiji zabavni park na svijetu kad je Disneyland po prvi puta otvorio svoja vrata za posjetitelje. Dave, nažalost, tada nije uspio svoju kartu iskoristiti, jer je nakon nekoliko sati provedenih u redu, morao odustati kako ne bi zakasnio na predavanje. Dave je ulaznicu spremio kao suvenir. Ipak, čast da bude prvi donijela mu je i jednu privilegiju: doživotnu ulaznicu za četiri Disneylanda i više Disney parkova koji su se u međuvremenu otvorili. Dave je zadnji put posjetio Disneyland lani, zajedno sa svojom suprugom Wandom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙