FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada i sindikati državnih i javnih služba počeli pregovore

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - U idućoj je godini moguće povećatimasu sredstava za plaće državnih i javnih služba od tri posto, t.j.nešto više od 800 milijuna kuna, kazao je ministar financija IvanŠuker na današnjoj sjednici pregovaračkih odbora Vlade i sindikatajavnih služba.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - U idućoj je godini moguće povećati masu sredstava za plaće državnih i javnih služba od tri posto, t.j. nešto više od 800 milijuna kuna, kazao je ministar financija Ivan Šuker na današnjoj sjednici pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih služba.

Tako bi ukupni troškovi za plaće i druga ugovorena materijalna prava zaposlenih u državnim i javnim službama u sljedećoj godini iznosili nešto manje od 25 milijarda kuna, priopćeno je iz Vlade nakon sjednice.

Sindikalni su predstavnici zatražili najmanji rast osnovice plaća s ostvarenim rastom drugih plaća u zemlji te dogovor o usklađivanju zaostajanja plaća iz prijašnjih godina.

Dogovoreno je da Ministarstvo financija dostavi sindikalnim predstavnicima odgovarajuću analizu o kretanju mase plaća od 2002. do 2005., a rad pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih služba nastavlja se polovicom rujna. Prijedloge će u međuvremenu pripremiti zajednička radna skupina.

Rad tih odbora počeo je prihvaćanjem Protokola o kolektivnom pregovaranju za 2006., pri čemu su sindikalni predstavnici izrazili zadovoljstvo ovogodišnjim početkom pregovora prije nego je Vlada prihvatila fiskalnu projekciju za razdoblje 2006. - 2008.

Danas su rad počeli i pregovarački odbori Vlade i sindikata državnih služba na kojem su sindikalni predstavnici primili izvješće o prijedlogu Vladinih planskih dokumenata glede dosadašnjih kretanja i mogućnosti povećanja mase sredstava za plaće u sljedećoj godini. Dogovoreno je da se pregovori nastave u prvoj polovici listopada, priopćila je Vlada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙