FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lennonova tunika na dražbi prodana za 100 tisuća funti

LONDON, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Autentična tunika vojnog orkestrakoja je inspirirala naslovnicu albuma Beatlesa "Sgt Pepper's LonelyHearts Club Band" prodana je na dražbi za 100 tisuća funti (više od1,1 milijun kuna), čime je više od tri put premašena procijenjenavrijednost.
LONDON, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Autentična tunika vojnog orkestra koja je inspirirala naslovnicu albuma Beatlesa "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" prodana je na dražbi za 100 tisuća funti (više od 1,1 milijun kuna), čime je više od tri put premašena procijenjena vrijednost.

Tunika koju je Lennon nosio na fotoseansi za časopis Life 1966. bila je procijenjena na 30 tisuća funti.

Prodana je u četvrtak na dražbi u Cooper Owenu, najvećoj dražbi Lennonovih predmeta iz svakodnevnog života u posljednjih 20 godina.

Rukom pisani tekst pjesme "All You Need Is Love", uzet s pozornice neposredno nakon zadnjeg televizijskog nastupa Beatlesa uživo 1967., prodan je za 600 tisuća funti.

Glasovir iz Lennonovog newyorškog stana postigao je cijenu od 140 tisuća funti, a crteži vodenim bojicama koje je on napravio kad mu je bilo 11 godina prodani su za 70 tisuća funti.

Jedan par naočala oblika koji je upravo on proslavio prodan je za 55 tisuća funti.

Svi ti i mnogi drugi predmeti, skupljeni u razdoblju od 25 godina, bili su šest godina izloženi u Dvorani slavnih rock'n'rolla i u Lennonovom rodnom Liverpoolu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙