FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prodaja Renaultovog Logana premašila očekivanja

PARIZ, 11. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Jeftini automobil Logan francuskogRenaulta, koji se proizvodi u zemljama u razvoju i namijenjen jenjihovu tržištu, zabilježio je neočekivano dobru prodaju i postaopravi hit i u razvijenim zemljama.
PARIZ, 11. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Jeftini automobil Logan francuskog Renaulta, koji se proizvodi u zemljama u razvoju i namijenjen je njihovu tržištu, zabilježio je neočekivano dobru prodaju i postao pravi hit i u razvijenim zemljama.

Ovog je mjeseca iz prve proizvodne jedinice u rumunjskom Pitestiju izišlo 100.000 Logana a Renault očekuje da će prodaja u Rumunjskoj i inozemstvu premašiti najoptimističnije ciljeve. U svijetu je prodaja u prvih šest mjeseci ove godine premašila 79.000 vozila, priopćila je kompanija.

Kupci moraju čekati najmanje tri mjeseca na isporuku i kompanija nastoji povećati proizvodnju u Rumunjskoj kako bi odgovorila na neočekivanu potražnju. "Započelo je bolje nego smo očekivali", kazao je komercijalni direktor kompanije Patrick Blain.

Do kraja godine Renault planira proširiti proizvodnju na nove lokacije u Rusiji, Maroku i Kolumbiji, te pustiti vozilo u prodaju u približno 30 zemalja, uključujući i osam zapadnoeuropskih. Daljnji planovi obuhvaćaju otvaranje tvornice u Iranu 2006., Indiji 2007. i na kraju u Kini.

Renault je dizajnirao vozilo kao model za cijeli svijet i očekuje da će prodaja do 2010. dosegnuti brojku od milijun vozila. No prema Blainovim riječima ta će procjena možda morati biti i revidirana naviše ako se nastavi početni uspjeh.

Logan je obiteljski sedan srednje veličine i namijenjen je uglavnom tržištima u usponu a cijena mu se kreće oko 5.000 eura. Čak i s ABS-om i ostalom dodatnom sigurnosnom opremom, usklađenom s propisima Europske unije, prodaje se u Francuskoj po dvostruko nižoj cijeni od drugih vozila slične veličine i opreme, proizvedenih u toj zemlji.

U mjesec dana, koliko se prodaje u Francuskoj, isporučeno je približno 700 Logana, a još ih je 5.000 naručeno po cijeni od 7.500 do 8.500 eura, ovisno o opremi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙