FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Harry Potter oborio rekorde prodaje u Britaniji i Americi

LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nova književna epizoda HarryjaPottera potukla je sve rekorde prodaje u Velikoj Britaniji, s više oddva milijuna primjeraka prodanih u prva 24 sata, objavio je uponedjeljak izdavač Bloomsbury i nezavisna agencija za ispitivanjetržišta knjiga.
LONDON, 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nova književna epizoda Harryja Pottera potukla je sve rekorde prodaje u Velikoj Britaniji, s više od dva milijuna primjeraka prodanih u prva 24 sata, objavio je u ponedjeljak izdavač Bloomsbury i nezavisna agencija za ispitivanje tržišta knjiga.

"Harry Potter i princ miješane krvi", šesti književni nastavak dogodovština mladog čarobnjaka, potukao je i rekorde u Sjedinjenim Državama sa 6,9 milijuna prodanih primjeraka u prva 24 sata.

Upitana je li prodaja 2.009.574 primjeraka novog Harryja Pottera u prva 24 sata predstavlja novi nacionalni rekord, voditeljica dječjeg odjela Bloomsburyja Lucy Holden odgovorila je: "Da, to je rekord".

"To je najveća prodaja prvog dana za sve knjige u Velikoj Britaniji", potvrdila je Kim Crooke, glasnogovornica agencije za ispitivanje Nielsen BookScan, koji je proveo ispitivanje o Harryju Potteru za Bloomsbury.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙