FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva završila prodaju lijeka Sanctura

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Pliva završilaje prodaju lijeka Sanctura kompaniji Esprit Pharma Holding Company,stoji u današnjem priopćenju Plive kojeg prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Farmaceutska kompanija Pliva završila je prodaju lijeka Sanctura kompaniji Esprit Pharma Holding Company, stoji u današnjem priopćenju Plive kojeg prenosi Zagrebačka burza.

Po okončanju transakcije, kako se navodi u priopćenju, Pliva je od Esprit-a primila 45 milijuna američkih dolara te također ima pravo na dodatne primitke u ukupnom iznosu do 95 milijuna dolara koji su povezani s ostvarenjem četiri prodajna cilja.

Ta će transakcija rezultirati umanjenjem knjigovodstvene vrijednosti imovine u iznosu od 93 milijuna dolara u 2. tromjesečju uslijed svođenja na njenu neto tržišnu vrijednost, pojašnjava se.

Iz Plive su podsjetili da su nakon što su u svibnju objavili namjeru izlaska iz "proprietary" segmenta, zatvaranjem transakcije dovršili prvu fazu tog procesa.

U kompaniji očekuju da će se prodaja preostalog portfelja kompanije Odyssey izvršiti u sljedećih nekoliko mjeseci te da će pozitivno utjecati na dobit u ovoj godini.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙