FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast prodaje Toyote u Europi

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Japanski proizvođač automobila Toyotaprodao je u Europi u prvom polugodištu ove godine 517 tisućaautomobila i povećao prodaju u odnosu na isto prošlogodišnje razdobljeza 3 posto, doznaje se iz Toyote Hrvatska.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - Japanski proizvođač automobila Toyota prodao je u Europi u prvom polugodištu ove godine 517 tisuća automobila i povećao prodaju u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje za 3 posto, doznaje se iz Toyote Hrvatska.

Istovremeno, ukupna prodaja Toyote na svjetskim tržištima pala je u prvom polugodištu za 1 posto, uz tržišni udjel 5,2 posto.

Najveće europsko tržište Toyote u prvih šest mjeseci bila je Velika Britanija, sa 74 tisuće prodanih vozila, a slijede Italija, Njemačka, Francuska i Španjolska. Godišnji plan Toyote za Europu je prodaja 908 tisuća vozila.

U prvom polugodištu Toyota je u svojim pogonima u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Turskoj, Poljskoj i Češkoj proizvela 315 tisuća automobila, a plan za ovu godinu je 606 tisuća vozila.

U Hrvatskoj Toyota je u prvih šest mjeseci ove godine prodala 1.667 vozila. U prodaji po markama zauzela je sedmo mjesto s tržišnim udjelom od 4,6 posto.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙