FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka vlada nastavlja prodaju dionica DT-a i Deutsche Posta

BERLIN, 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Njemačka vlada nastavlja sprodajom obiteljske srebrnine u pokušaju da pokrpa rupe u javnimfinancijama, te nudi na prodaju novi paket dionica Deutsche Telekoma(DT) i Deutsche Posta, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornikdržavne banke KfW.
BERLIN, 18. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Njemačka vlada nastavlja s prodajom obiteljske srebrnine u pokušaju da pokrpa rupe u javnim financijama, te nudi na prodaju novi paket dionica Deutsche Telekoma (DT) i Deutsche Posta, izvijestio je u ponedjeljak glasnogovornik državne banke KfW.

On je potvrdio novinska izvješća prema kojima će Berlin ponuditi na prodaju 7,3 posto udjela u telekomunikacijskom divu i poštanskoj kompaniji preko KfW-a, kojeg njemačka vlada tradicionalno koristi kao sredstvo za provedbu privatizacije.

Ukupna vrijednosti tih transakcija dosegnut će nešto manje od pet milijardi eura, rekao je glasnogovornik spomenute njemačke državne banke.

Nakon tih transakcija vlada više neće imati izravnog udjela u Deutsche Postu. Izravni udio u DT-u trenutno iznosi oko 15,7 posto. Novac dobiven prodajom tih dionica iskoristit će se za popunjavanje proračunske rupe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙