FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rožić: Bandić je negacija demokracije

RIJEKA,28. srpnja 2005.(Hina) - Potpredsjednik HSP-a Miroslav Rožić nadanašnjoj je konferenciji za novinare izjavio da je zagrebačkigradonačelnik Milan Bandić "negacija demokracije", što dokazuječinjenica da se Bandić proglasio skupštinama sva 23 gradska poduzeća uZagrebu.
RIJEKA,28. srpnja 2005.(Hina) - Potpredsjednik HSP-a Miroslav Rožić na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić "negacija demokracije", što dokazuje činjenica da se Bandić proglasio skupštinama sva 23 gradska poduzeća u Zagrebu.

Bandić ima "određeno pokriće" za takvo ponašanje jer je dobio 41 posto glasova na izborima, ali je na izbore izašlo samo 35 posto birača što, po Rožiću, pokazuje da građani nisu svjesni svoje uloge u demokraciji.

Izrazio je sumnju da predsjednik SDP-a Ivica Račan može nešto promijeniti u vezi Bandića ustvrdivši da se Bandić sada ponaša rigidnije nego ikada.

Bandić je "kupio" Tatjanu Holjevac omogućivši joj da "uhljebi" desetak svojih ljudi koji joj na razne načine donose korist, rekao je Rožić ocjenivši apsurdnim zapošljavanje tri savjetnika Tatjane Holjevac i dodjelu službenog automobila i vozača na 24 sata, te još jednoga automobila u privatne svrhe.

Komentirajući događaje u Osijeku, Rožić je ustvrdio kako ne postoji "slučaj Osijek" nego "slučaj Glavaš", a riječ je o političkom progonu koji nema nikakve veze s ulaskom Hrvatske u EU ni s testiranjem hrvatskog pravosuđa.

Rožić je rekao da su haaški istražitelji deset godina ispitivali do detalja svaku akciju u Domovinskom ratu pa bi, da su nešto inkriminirajuće pronašli, već podigli optužnicu. Također je podsjetio kako je Carla del Ponte rekla da više neće biti novih optužnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙