FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izabrano Poglavarstvo Brodsko-posavske županije

SLAVONSKI BROD, 28. lipnja 2005. (Hina) - Većinom glasova vijećnicivladajuće koalicije HDZ-a, HSP-a i HSLS-a u Skupštini Brodsko-posavskežupanije izabrali su danas, na prijedlog župana Šime Đurđevića, novihdevet članova Županijskoga poglavarstva.
SLAVONSKI BROD, 28. lipnja 2005. (Hina) - Većinom glasova vijećnici vladajuće koalicije HDZ-a, HSP-a i HSLS-a u Skupštini Brodsko-posavske županije izabrali su danas, na prijedlog župana Šime Đurđevića, novih devet članova Županijskoga poglavarstva.

Uz kandidate vladajuće koalicije, u njemu će sjediti i dva HSS-ovca, bivši brodsko-posavski župan Mato Dorić i potpredsjednik Županijske skupštine Franjo Pesić.

Takav prijedlog izazvao je lavinu komentara iz oporbenih redova.

Mato Gavran (SDP) upitao se znači li to da HDZ nema dovoljno sposobnih ljudi u svojim redovima ili je to nagrada za ustupke pri formiranju vlasti u Slavonskom Brodu. Naime, vladajuću koaliciju HDZ- HSP- HSLS u Gradskom vijeću Slavonskog Broda trinaestim presudnim glasom podupro je HSS-ovac Boro Grubišić.

Željko Landeka (HNS) ponašanje HSS-ovaca nazvao je političkom izdajom. "To je kompromitiranje svih koji se bave politikom", ustvrdio je.

Vijećnik Darko Grivičić iz HSS-a za skupštinskom se govornicom ogradio od postupaka nekih članova svoje stranke koji su se nakon izbora priklonili vladajućoj koaliciji u Županiji i gradu Slavonskome Brodu. Ispričao se svima koji su na lokalnim izborima glasovali za koaliciju HSS- SDP- HNS- DSSR te posebno i koalicijskim partnerima. Dodao je i kako je očito da HSS vodio lošu kadrovsku politiku.

Dvojica HSS-ovaca koji su izabrani u Županijsko poglavarstvo, Dorić i Pesić, stranci su podnijeli zahtjev za zamrzavanjem članstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙