FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP: Hrvatska mora preispitati odluku o slanju dodatnih vojnih snaga u Afganistan

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - HSP-ovi zastupnici u Saboru osudili sudanas jučerašnje terorističke napade u Londonu, ali i ocijenili daHrvatska mora preispitati odluku o slanju dodatnih vojnih snaga uAfganistan.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - HSP-ovi zastupnici u Saboru osudili su danas jučerašnje terorističke napade u Londonu, ali i ocijenili da Hrvatska mora preispitati odluku o slanju dodatnih vojnih snaga u Afganistan.

Pero Kovačević je, na konferenciji za novinare Kluba HSP-a ocijenio da je al Qaida poslala jasnu poruku da se njezini napadi odnose na sve zemlje koje imaju vojnike u Afganistanu i Iraku.

Podsjetio je da Hrvatska dodatne snage u Afganistan ne šalje u političko-redarstvenu, nego u akciju čišćenja talibana, što smatra rizičnim s obzirom na stanje nacionalne sigurnosti u Hrvatskoj, koje pravaši smatraju nedopustivo lošim.

Izvijestio je i da je HSP izradio prijedlog potpuno nove strategije obrane i nacionalne sigurnosti, koji će javnosti predstaviti idućeg tjedna.

"Ne trebamo izazivati stvari, jer smo turistička zemlja i znamo svi što bi nam značio jedan teroristički napad, a propadne li sezona, Hrvatska dolazi na koljena", rekao je Kovačević.

Upitan treba li Hrvatska napustiti antiterorističku koaliciju, Kovačević je odgovorio kako unutar te koalicije nema dogovora čak ni o tome što je terorizam.

"Velike zemlje kroz nju štite svoje interese u eksploataciji nafte, a mi ne znamo ni koji je naš interes u njoj ni čemu smo se točno pridružili", kazao je.

Pejo Trgovčević izvijestio je da je HSP u saborsku proceduru uputio prijedlog Zakona o mikrokreditnim udrugama, koji bi omogućio stjecanje početnog kapitala najmanjim poduzetnicima, koji ne mogu dobiti kredite od poslovnih banaka.

Pravaši očekuju da će taj Zakon omogućiti puni zamah mikrokreditiranju, od kojeg očekuju da će ubrzati oporavak područja od posebne državne skrbi, te omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

Tonči Tadić naglasio je da mikrokredite u svijetu koristi oko 50 milijuna malih poduzetnika, te da ono nije protivno europskim direktivama.

HSP-ovci su najavili i da će Saboru predložiti da donese zaključak o tome kako će hrvatski pregovarači nastupiti u Vijeću za provedbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, vezano uz zahtjev za uvođenjem kvota za izvoz hrvatskog šećera na tržište EU.

Najavili su i da će HSP, ne učini li to danas Vlada, u proceduru u ponedjeljak uputiti vlastiti prijedlog Zakona o humanitarnom razminiranju, jer smatraju da dodatno odgađanje na tom području pirotehničarima nanosi veliku štetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙