FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP-ovi slavonski dužnosnici o razvoju Slavonije i Baranje

SLAVONSKI BROD, 15. srpnja 2005. (Hina) - Prva koordinacija HSP-ovihdužnosnika koji obnašaju čelne funkcije u izvršnoj vlasti u petslavonskih županija održana je večeras u Slavonskome Brodu idogovorila zajedničko djelovanje prema Hrvatskom saboru i Vladi.
SLAVONSKI BROD, 15. srpnja 2005. (Hina) - Prva koordinacija HSP-ovih dužnosnika koji obnašaju čelne funkcije u izvršnoj vlasti u pet slavonskih županija održana je večeras u Slavonskome Brodu i dogovorila zajedničko djelovanje prema Hrvatskom saboru i Vladi.

Predsjednik HSP-a i osječki gradonačelnik Anto Đapić kazao je kako je to "početak jednog modernog i funkcionalnog regionalizma u Hrvatskoj kojemu je cilj okupljati se oko kvalitetnih programa i njihove realizacije".

Koordinacija će raditi na stvaranju jedinstvene strategije gospodarskog i socijalnog razvoja Slavonije i Baranje te zajednički djelovati prema Saboru i Vladi.

"Želimo da se u sljedećem državnom proračunu osjeti kako je došlo vrijeme za Slavoniju i Baranju", kazao je Đapić.

Đapić je pozvao Vladu da jednu od svojih idućih sjednica održi u Slavonskom Brodu i osobitu pažnju posveti rješavanju problema u tvornici "Đuro Đaković" kao jednom od, kako je ocijenio, najvažnijih strateških pitanja za regiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙