FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed udruge dragovoljaca na Trgu bana Jelačića

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Pedesetak članova Udruge Nezavisnidragovoljci hrvatski (NDH) okupilo se danas na Trgu bana Jelačićaprosvjedujući jer im se rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena JasnaMencer nije ispričala na njihov zahtjev zbog, kako tvrde, uvrjedananesenih djeci hrvatskih branitelja u vezi s njihovim povlaštenimstatusom pri upisu na fakultete.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Pedesetak članova Udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) okupilo se danas na Trgu bana Jelačića prosvjedujući jer im se rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer nije ispričala na njihov zahtjev zbog, kako tvrde, uvrjeda nanesenih djeci hrvatskih branitelja u vezi s njihovim povlaštenim statusom pri upisu na fakultete.

Rektorica Mencer odbacila je prije nekoliko dana prozivke Udruge da je uvrijedila djecu hrvatskih branitelja. Tada je izjavila kako ostaje pri svojoj izjavi da će povećan broj studenata, upisanih u novu akademsku godinu mimo određenih upisnih kvota, a time i sveučilišnih kadrovskih te prostornih kapaciteta, utjecati na kvalitetu nastave.

Predsjednica Udruge NDH Slavica Hruškar izjavila je na današnjem prosvjednom skupu da više ne traže rektoričinu ispriku, ali traže da se prestanu prozivati djeca hrvatskih branitelja.

Zar je upis 1100 djece hrvatskih branitelja na ukupno oko 12 tisuća mjesta, koliko ih je predviđeno na zagrebačkim fakultetima, stvarna zapreka za upis nekoga drugog?, upitala je Hruškar na skupu pod nazivom "Tko suprotstavlja djecu mira - djeci rata?"

Očito misle da naša djeca trebaju biti čistači, a ne akademski obrazovani građani, ocijenila je Hruškar.

Sudionici skupa složili su se da je stanje nastalo uvođenjem posebne kvote za upis djece branitelja na fakultete, što im omogućuje Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, još jedan sustavan napad na Domovinski rat.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙