FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni hrvatski seljaci: povećanje prihoda Lure "mliječni paradoks"

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - U povodu jučerašnje objave dobrihposlovnih rezultata prehrambene industrije Lure, udruga Nezavisnihrvatski seljaci objavila je danas priopćenje u kome ocjenjujuparadoksalnom činjenicu da mliječna industrija bilježi porast prihodai zarade dok seljaci gube na mlijeku.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - U povodu jučerašnje objave dobrih poslovnih rezultata prehrambene industrije Lure, udruga Nezavisni hrvatski seljaci objavila je danas priopćenje u kome ocjenjuju paradoksalnom činjenicu da mliječna industrija bilježi porast prihoda i zarade dok seljaci gube na mlijeku.

Pitamo se koji je to mliječni paradoks u Hrvatskoj: dok seljaci prolijevaju mlijeko, a ministar poljoprivrede tvrdi da je kod nas mlijeko preskupo, naša najveća mliječna industrija ima porast prihoda i zarade. Čudna je država u kojoj seljaci gube, a tajkuni zarađuju na mlijeku, dok u europskim državama mliječne industrije posluju na pragu rentabilnosti. Na vlast se ponovno vratila ista ekipa koja je određenim pojedincima i omogućila kupnju naših tvornica, a uvoznom lobiju mogućnost da i dalje uništava Hrvatsku, kaže se u priopćenju Nezavisnih hrvatskih seljaka.

Lura je jučer objavila da je u prvom polugodištu ove godine ostvarila 48,6 milijuna kuna neto dobiti i porast prihoda od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani. Lura ističe da je u spomenutom razdoblju nastavljen rad na unapređenju sirovinske osnove radi prilagodbe standardima EU, te da prihodi od prodaje na međunarodnim tržištima čine 19,9 posto ukupnih prihoda od prodaje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙