FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za poljoprivredu: rebalans loš za poljoprivredu

ZAGREB,11. srpnja(Hina) - Smanjenje prihoda Ministarstvu poljoprivredeza 130 milijuna kuna, kako predviđa rebalans ovogodišnjeg državnogaproračuna, negativno će se odraziti na neke projekte u poljoprivredi,upozorili su danas članovi saborskog Odbora za poljoprivredu išumarstvo.
ZAGREB,11. srpnja(Hina) - Smanjenje prihoda Ministarstvu poljoprivrede za 130 milijuna kuna, kako predviđa rebalans ovogodišnjeg državnoga proračuna, negativno će se odraziti na neke projekte u poljoprivredi, upozorili su danas članovi saborskog Odbora za poljoprivredu i šumarstvo.

Bojazan članova Odbora nije nestala ni nakon uvjeravanja državnoga tajnika Ministarstva Dragana Kovačevića da će se nastaviti svi razvojni projekti, pa i oni čije su stavke dijelom 'srezane', npr. u govedarstvu i podizanju višegodišnjih trajnih nasada.

Smanjivalo se na stavkama, odnosno na programima koji su još u fazi obrade ili još traje natječajni postupak, pa će oni u pravom smisli zaživjeti tek u idućoj godini, rekao je Kovačević.

Marko Širac (HDZ) nezadovoljan je smanjenjem sredstava za vodoprivredu na koju od spomenutih 130 'otpada' 51 milijun kuna.

Protiv smanjenja sredstava za poljoprivredu je i Božidar Pankretić (HSS) koji upozorava da se 'režu' sredstva za razvitak seoskih područja, da na pozicijama Ministarstva poljoprivrede nema ni kune za naknadu šteta od elementarnih nepogoda, unatoč činjenici da je takvu nepogodu proglasilo već sedam-osam županija.

Osim toga, dodaje Pankretić, za intervencije je rezervirano 20 milijuna kuna, a samo za pokriće dijela troškova otkupljivačima i prerađivačima pšenice moglo bi zatrebati 50 milijuna kuna.

Tih 130 milijuna kuna treba vratiti poljoprivredi i uložiti u razvoj kako loše stanje ne bi bilo još gore, apelira Ivo Lončar (NZ) koji procjenjuje da do konca godine slijedi još jedan rebalans.

Rebalansom proračuna predviđeno je smanjenje proračunskih prihoda za 786 milijuna kuna i u konačnici će iznositi 85,5 milijarda kuna.

Rashodi će praktično ostati u planiranim okvirima, dakle oko 92

milijarde kuna, s tim da će se prerasporediti nešto više od milijardu kuna.

Naime, na nekim će se stavkama uštedjeti milijarda i šest milijuna

kuna, a na drugima potrošiti milijarda i 19 milijuna kuna, što je

razlika od 15-ak milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙