FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektor Sveučilišta u Splitu o prijavama studenata

SPLIT, 27. srpnja 2005.(Hina) - Rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavićrekao je danas novinarima da se ispituju dvije prijave studenata onavodnim pokušajima "prodaje" ocjena za novac, odnosno seks.
SPLIT, 27. srpnja 2005.(Hina) - Rektor Sveučilišta u Splitu Ivan Pavić rekao je danas novinarima da se ispituju dvije prijave studenata o navodnim pokušajima "prodaje" ocjena za novac, odnosno seks.

Na jednom od fakulteta društvenog smjera, kako je rekao rektor Pavić, ispituje se prijava da je profesor ocjenu studentici navodno uvjetovao seksualnim odnošajem. Na jednom tehničkom fakultetu pak prijavljeno je da je profesor tražio novac u zamjenu za prolaznu ocjenu.

Ako se utvrdi da su optužbe utemeljene, profesori će biti suspendirani dok se ne dovrši "istraga", poručio je rektor. Ako studentske prijave budu istinite, profesori će biti kažnjeni, ne isključujući i otkaz ugovora o radu, kazao je Pavić danas novinarima u Rektoratu.

Pozvao je studente da takve i slične pojave prijave, jer se to, rekao je, "jednostavno mora ukloniti iz ponašanja na bilo kojem sveučilištu, a bez suradnje studenata to nije moguće".

Današnji "Večernji list" objavio je da su udruzi za promatranje obrazovnog sustava "Monitor statistici" stigle tri prijave o različitim oblicima korupcije na dalmatinskim visokoškolskim ustanovama. "Monitor statistika" navodi da se u prijavama govori o traženju novca i seksualnog odnošaja za prolaz na ispitu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙