FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dragalić: američkom potporom razminirano 640 tisuća četvornih metara

DRAGALIĆ, 27. lipnja 2005. (Hina) - Američki veleposlanik Ralph Frankposjetio je dragalićku općinu u zapadnoj Slavoniji gdje je potporomameričke vlade od 600 tisuća dolara završio tehnički izvid irazminiranje 640 tisuća četvornih metara poljoprivrednih površina.
DRAGALIĆ, 27. lipnja 2005. (Hina) - Američki veleposlanik Ralph Frank posjetio je dragalićku općinu u zapadnoj Slavoniji gdje je potporom američke vlade od 600 tisuća dolara završio tehnički izvid i razminiranje 640 tisuća četvornih metara poljoprivrednih površina.

Radovi su trajali od listopada prošle do kraja travnja ove godine, a obavili su ih djelatnici Udruge za protuminsko djelovanje "Norveška narodna pomoć".

Veleposlanik Frank istaknuo je kako je to jedan od većih projekata razminiranja koje je njegova vlada financirala u Hrvatskoj. Najavio je nastavak pomoći toj općini, ali i drugim područjima u Hrvatskoj koja još nisu potpuno očišćena od mina.

Općinski načelnik Zvonimir Karlik podsjetio je kako im je važno uskoro početi razminirati vinograde u naselju Medarima kako bi se obnovili prije nego Hrvatska uđe u Europsku uniju.

U dragalićkoj je općini još oko devet i pol četvornih kilometara minski sumnjive površine, a u cijeloj Brodsko-posavskoj županiji oko 90 četvornih kilometara. Do sada je razminirano 200 četvornih kilometara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙