FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCR poziva građane na oprez od mina

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Nakon još jednog kobnog stradavanjaod zaostalih eksplozivnih sredstava Hrvatski centar za razminiranje(HCR) pozvao je danas građane da ne ulaze u minska u polja, sumnjivapodručja i poštuju znakove opasnosti od mina.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Nakon još jednog kobnog stradavanja od zaostalih eksplozivnih sredstava Hrvatski centar za razminiranje (HCR) pozvao je danas građane da ne ulaze u minska u polja, sumnjiva područja i poštuju znakove opasnosti od mina.

Ako pronađu sumnjive predmete, građani trebaju odmah obavijestiti policiju, a razminiranje prepustiti stručnjacima, upozorava HCR.

Podsjećaju da osim sustavno postavljenih mina na površini od 1174 četvornih kilometara, opasnost predstavljaju i druga eksplozivna zaostala ratna sredstva.

Posljednje stradavanje na Velebitu uzrokovano je upravo takvim sredstvom, kazetnom bombom KB-1 poznatim kao zvončić, koji je ispaljen na mjesto više kilometara udaljeno od borbenih djelovanja i linije razdvajanja, u prostoru koji nije minski sumnjiv.

HCR napominje da pronalasci neeksplodiranih ubojitih sredstava nisu slučaj samo u Hrvatskoj, već se i neke europske zemlje, poput Njemačke, Nizozemske, Belgije, Francuske, Norveške i Poljske još uvijek suočavaju s tim problemom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙