FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci pesimistični u vezi s Irakom (istraživanje)

WASHINGTON, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Većina Amerikanaca misli danjihova zemlja neće odnijeti pobjedu u Iraku i da neće uspjeti dovestidemokratsku vladu na vlast u toj zemlji, prema istraživanju koje suproveli USA Today, CNN i Gallup, a objavljeno je u srijedu.
WASHINGTON, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Većina Amerikanaca misli da njihova zemlja neće odnijeti pobjedu u Iraku i da neće uspjeti dovesti demokratsku vladu na vlast u toj zemlji, prema istraživanju koje su proveli USA Today, CNN i Gallup, a objavljeno je u srijedu.

51 posto ispitanika misli da je njihova vlada svjesno obmanjivala javnost tvrdeći da je iračka vlada posjedovala oružje za masovno uništavanje, što je bio glavni razlog za pokretanje rata.

32 posto misli da se rat jednostavno ne može dobiti, 21 posto misli da je to moguće, ali da se to na koncu neće dogoditi, dok samo 43 posto predviđa pobjedu.

58 posto ispitanika drži da Washington neće uspjeti u uspostavi demokratske vlasti u Bagdadu, dok ih 37 posto misli da hoće.

USA Today u kojemu je istraživanje objavljeno, ne navodi datum kada je ono provedeno ni broj ispitanika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙