FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nakon Londona Amerikanci misle da je Irak smanjio sigurnost sad-a

WASHINGTON,12. srpnja 2005.(Hina) - Nakona prošlotjednog terorističkognapada u Londonu dramatično je porastao broj Amerikanaca koji smatrajuda je rat u Iraku učinio Sjedinjene Države manje sigurnim odterorizma, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mišljenja listaUSA Today, televizije CNN i Gallupa.
WASHINGTON,12. srpnja 2005.(Hina) - Nakona prošlotjednog terorističkog napada u Londonu dramatično je porastao broj Amerikanaca koji smatraju da je rat u Iraku učinio Sjedinjene Države manje sigurnim od terorizma, pokazalo je u utorak istraživanje javnoga mišljenja lista USA Today, televizije CNN i Gallupa.

Postotak onih koji drže da je rat u Iraku umanjio sigurnost SAD-a od terorističkih napada je skočio na 54 posto u istraživanju provedenom od četvrtka do nedjelje, u odnosu na 39 posto iz istraživanja provedenog tjedan dana prije londonskih napada.

Broj onih koji smatraju da je vrijedilo ići u rat u Iraku je blago opao, na 44 posto sa 46 posto, dok je 53 posto reklo da nije vrijedilo, što je za 1 posto više u odnosu na anketu provedenu od 24. do 26. lipnja.

Ipak, anketa je pokazala da je nakon napada potpora Amerikanaca predsjedniku Georgeu W. Bushu nešto ojačala na 49 posto, što je za 3 posto bolje nego u istraživanju od 29. do 30 lipnja. Postotak onih koji ne odobravaju kako Bush obavlja svoj predsjednički posao pao je s 51 na 48 posto.

Govoreći u ponedjeljak na akademiji FBI-a za obuku u Quanticu u Virginiji Bush je rekao kako "Amerika neće ustuknuti pred teroristima".

Prema najnovijem istraživanju 55 posto ispitanika smatra da je teroristički napad na SAD vrlo vjerojatan ili donekle vjerojatan dok je u istraživanju sredinom lipnja tako mislilo 35 posto.

Na pitanje tko dobija rat protiv terorizma 34 posto Amerikanaca je odgovorilo da pobjeđuju Sjedinjene Države i njihovi saveznici, 21 posto misli da dobijaju teroristi, a 44 posto da ne dobija ni jedna strana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙