FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do9,30 sati.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

ŽENEVA - SAD je najlošiji član G8 kad je u pitanju borba protiv klimatskih promjena, ali ni rezultati ostalih članova skupine nisu blistavi, objavljeno je u ponedjeljak iz Svjetskog fonda za zaštitu prirode (WWF), dva dva prije summita u Gleneaglesu u Škotskoj. SAD je na zadnjem mjestu u skupini sedam industrijski najrazvijenih zemalja i Rusije, prema deset kriterija koje je utvrdio WWF za borbu protiv ispuštanja stakleničkih plinova. Ako Washington "ostane najlošiji učenik u razredu, nijedan drugi neće biti posebno dobar", ocijenio je WWF u priopćenju. Velika Britanija, Francuska i Njemačka na vrhu su ljestvice, ali te bi tri zemlje mogle povećati emisiju plinova bez novih mjera redukcije.

WASHINGTON/CHICAGO - Ravnatelj Hrvatske matice iseljenika Nikola Jelinčić boravi u Chicagu gdje je bio gost omladinskog tamburaškog festivala Hrvatske bratske zajednice i posjetio Hrvatski etnički institut. Tijekom desetodnevnog boravka u Sjedinjenim Državama i Kanadi Jelinčić je posjetio Hrvate u New Yorku te Mississaugi i Torontu, a od 1. do 4. srpnja boravi u Chicagu. Jelinčić je u Chicagu bio gost 39. omladinskog tamburaškog festivala Hrvatske bratske zajednice na kojemu je od 1. do 3. srpnja nastupilo 28 tamburaških sastava, s ukupno 800 izvođača iz SAD-a i Kanade, a pratilo ga je više od 2000 američkih Hrvata i gostiju. Hrvatskoj bratskoj zajednici su u povodu festivala čestitke za čuvanje i njegovanje hrvatske kulture i tradicije uputili hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i gradonačelnik Chicaga Richard Daley.

LONDON - Približno četvrtina muškaraca u Britaniji ne želi priznati da ima problema sa suvišnim kilogramima, pokazala je nedavno provedena anketa. Premda britanske nacionalne statistike pokazuju da od viška kilograma pati čak 65 posto muškaraca, anketa u kojoj je ispitano 2000 osoba pokazala je da čak 25 posto ne želi priznati da mora smršaviti. Približno 65 posto ispitanih nije znalo da prekomjerna težina povećava rizik za obolijevanje od raka, a 75 posto nije znalo koliko je vježbanje korisno. "U razmaku od 10 godina stopa pretilosti među britanskim muškarcima porasla je za dvije trećine", upozorila je Jane Wardle iz dobrotvorne ustanove Cancer Research UK koja je provela anketu. "I žene pate od viška kilograma, ali naše istraživanje pokazuje da su one većinom svjesne problema, što je prvi korak prema poboljšanju."

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙