FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razgovor o reformi policije bez uspjeha

SARAJEVO, 26. srpnja 2005. (Hina) - Razgovori o reformi policijepredstavnika parlamentarnih političkih stranaka u BiH završeni suneuspjehom, izjavio je u utorak Visoki međunarodni predstavnik PaddyAshdown.
SARAJEVO, 26. srpnja 2005. (Hina) - Razgovori o reformi policije predstavnika parlamentarnih političkih stranaka u BiH završeni su neuspjehom, izjavio je u utorak Visoki međunarodni predstavnik Paddy Ashdown.

Ashdown je za neuspjeh sastanka optužio dvije stranke iz Republike Srpske- Srpsku demokratsku stranku, čiji je predsjednik ujedno i aktualni predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić, te Savez nezavisnih socijaldemokrata, čiji je predsjednik nekadašnji predsjednik Vlade RS Milorad Dodik. Predstavnici tih dviju stranaka nisu nazočili sastanku a njihov postupak Ashdown je ocijenio neozbiljnim.

Reforma policije u BiH jedan je od ključnih uvjeta koje BiH mora ispuniti da bi potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom.

Sastanak održan u utorak u Sarajevu jedan je u nizu ovogodišnjih sastanaka na kojima se pod pokroviteljstvom međunarodne zajednice pokušava postići dogovor političkih stranaka iz oba entiteta o reformi policijskih snaga.

Političke stranke iz Federacije BiH, bez iznimke, zauzimaju se da se reformom policije stvore međuentitetske policijske regije. Političke stranke iz RS uporno se protive takvim prijedlozima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙