FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokret za samoopredijeljenost Kosova ponovno aktivan

PRIŠTINA,26.srpnja 2005.(Hina) - Vođa Pokreta za samoopredijeljenostKosova Albin Kurti, devedesetih godina čelnik studentskog pokreta idugogodišnji politički zatvorenik, izjavio je u utorak u Prištini danarod Kosova ima pravo sam odlučiti o svojoj sudbinu.
PRIŠTINA,26.srpnja 2005.(Hina) - Vođa Pokreta za samoopredijeljenost Kosova Albin Kurti, devedesetih godina čelnik studentskog pokreta i dugogodišnji politički zatvorenik, izjavio je u utorak u Prištini da narod Kosova ima pravo sam odlučiti o svojoj sudbinu.

Članovi Pokreta na čelu s Albinom Kurtijem dijelili su u utorak građanima u Prištini jednu Rezoluciju OUN-a iz 1960. godine koja se odnosi na davanje neovisnosti kolonijama i narodima svijeta.

Kurti je novinarima izjavio da je protiv pregovora sa Srbijom o konačnom statusu Kosova i dodao da se u drugim zemljama organiziraju referendumi za manje važna pitanja od kosovskog pitanja. Albin Kurti je rekao da narod Kosova ima pravo odlučiti o svojoj sudbini i predložio da se to učini referendumom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙