FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana razočaran sporom decentralizacijom na Kosovu

PRIŠTINA,20.srpnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije zavanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana izrazio je u srijedu uPrištini, nakon višesatnog posjeta, razočaranost sporošću reformilokalne vlasti na Kosovu.
PRIŠTINA,20.srpnja 2005.(Hina) - Visoki predstavnik Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana izrazio je u srijedu u Prištini, nakon višesatnog posjeta, razočaranost sporošću reformi lokalne vlasti na Kosovu.

"Decentralizacija teče sporo", rekao je Solana novinarima, dodajući da je svoju zabrinutost zbog toga prenio predstavnicima vlasti i oporbe na Kosovu. Podsjetio je da je provedba demokratskih standarda koje je odredila međunarodna zajednica uvjet za početak pregovora o konačnom statusu Kosova.

Solana je potvrdio da će Europska unija i dalje pomagati Kosovu u ispunjavanju međunarodnih standarda te je još jednom pozvao Srbe da se uključe u kosovske institucije, a Albance da se dobro brinu o potrebama Srba i ostalih manjina na Kosovu.

Predstavnici Srpske liste za Kosovo izvijestili su Solanu o svojoj odluci da napuste radne skupine za decentralizaciju i za dijalog Prištine i Beograda jer se njihovi prijedlozi navodno ne prihvaćaju. Pritom su rekli kako im je "jedino mjerodavna odluka državnog vrha Srbije". Suprotno tom stajalištu, neki se politički predstavnici kosovskih Srba počinju uključivati u kosovske institucije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙