FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jensen-Petersen i Rupel o Kosovu

LJUBLJANA,14. srpnja(Hina) - Predsjedavajući Organizacije za europskusigurnost i suradnju (OESS) slovenski ministar vanjskih poslovaDimitrij Rupel i civilni upravitelj UN-a za Kosovo SoerenJessen-Petersen razgovarali su u četvrtak u Ljubljani o europskojperspektivi Kosova i početku dijaloga Prištine i Beograda o budućemstatusu te pokrajine.
LJUBLJANA,14. srpnja(Hina) - Predsjedavajući Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel i civilni upravitelj UN-a za Kosovo Soeren Jessen-Petersen razgovarali su u četvrtak u Ljubljani o europskoj perspektivi Kosova i početku dijaloga Prištine i Beograda o budućem statusu te pokrajine.

Kako je nakon razgovora u Ljubljani izjavio Jessen-Petersen, za uspostavu povjerenja Beograda i Prištine važno je da dođe do susreta srbijanskog predsjednika Borisa Tadića i kosovskog kolege Ibrahima Rugove.

"Poruka je jasna: taj susret bi bio poželjan i do njega bi moralo doći", rekao je Petersen, dodajući da bi tom susretu slijedili i drugi na razini predsjednika vlada i ministara.

Ocjena ostvarivanja standarda ljudskih prava na Kosovu koju izrađuje izaslanik glavnog tajnika UN-a Kai Eide trebala bi biti završena do kraja ljeta, najavio je Jessen-Petersen.

Rupel je izjavio da je europska perspektiva Kosova nužan preduvjet da dođe do dijaloga o budućnosti Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙