FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oštećeno spomen-obilježje na mjestu pogibije Trajkovskog

MOSTAR, 26. srpnja 2005. (Hina) - Spomen-obilježje u Rotimlji, izmeđuMostara i Stoca, na mjestu pogibije makedonskog predsjednika BorisaTrajkovskog i sedmero članova u zrakoplovnoj nesreći, oštetili sunepoznati počinitelji, izvijestila je u utorak policija. Oštećeno jepostolje spomenika, kamene ploče na stubištu te jarbol pa je zastavaBiH pala na zemlju, priopćio je Ured za informiranje MUP-aHercegovačko-neretvanske županije.
MOSTAR, 26. srpnja 2005. (Hina) - Spomen-obilježje u Rotimlji, između Mostara i Stoca, na mjestu pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog i sedmero članova u zrakoplovnoj nesreći, oštetili su nepoznati počinitelji, izvijestila je u utorak policija. Oštećeno je postolje spomenika, kamene ploče na stubištu te jarbol pa je zastava BiH pala na zemlju, priopćio je Ured za informiranje MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

To je spomen-obilježje otkriveno 25. veljače ove godine u povodu prve godišnjice pogibije makedonskog predsjednika Borisa Trajkovskog. On i njegovi suradnici poginuli su krajem veljače 2004. godine putujući na Međunarodnu konferenciju o ulaganju u BiH koja se održavala u Mostaru.

Zrakoplov u kojem je bio Trajkovski pao je i udario u stijene, kako je službeno objavljeno, samo minutu prije nego što se trebao početi spuštati u Zračnu luku u Mostaru. Okolnosti pada zrakoplova i uzroci tragedije još nisu rasvijetljeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙