FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biskup Komarica predvodio misu za 87 ubijenih Hrvata

PRIJEDOR, 26. srpnja 2005. (Hina) - Banjolučki biskup Franjo Komaricapredvodio je u ponedjeljak na mjestu srušene katoličke crkve uljubijskome selu Briševu, u blizini Prijedora, misu zadušnicu u povodu13. godišnjice ubojstva Hrvata iz tog kraja, objavile su "Nezavisnenovine" od utorka.
PRIJEDOR, 26. srpnja 2005. (Hina) - Banjolučki biskup Franjo Komarica predvodio je u ponedjeljak na mjestu srušene katoličke crkve u ljubijskome selu Briševu, u blizini Prijedora, misu zadušnicu u povodu 13. godišnjice ubojstva Hrvata iz tog kraja, objavile su "Nezavisne novine" od utorka.

U napadu na selo Briševo 25. srpnja 1992. godine ubijeno je 87 mještana, među kojima mnogo žena i djece.

Selo danas praktično ne postoji jer je potpuno srušeno i obraslo u gusto raslinje, a u njega se nije vratio nitko od prijeratnih stanovnika.

Iz Briševa je ovlaštenim tijelima BiH poslan zahtjev se naredbodavci i počinitelji tog zločina što prije kazne jer su njihova imena, kako je rečeno, "svima dobro poznata".

Biskup Komarica tom je prigodom istaknuo da se "jako mali broj Hrvata" vratio u prijeratna prebivališta u Repulici Srpskoj, za što, kako je rekao, najveću odgovornost snose vlasti u tom entitetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙