FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Proglašena elementarna nepogoda u Osječko-baranjskoj županiji

OSIJEK,19. srpnja 2005.(Hina) - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubaloproglasio je danas stanje elementarne nepogode za Osječko-baranjskužupaniju i to za usjeve pšenice, zobi, ječma stočnog i pivarskog,uljane repice, stočnog graška i lucerne.
OSIJEK,19. srpnja 2005.(Hina) - Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo proglasio je danas stanje elementarne nepogode za Osječko-baranjsku županiju i to za usjeve pšenice, zobi, ječma stočnog i pivarskog, uljane repice, stočnog graška i lucerne.

Po prvim podatcima jedinica lokalne samuprave zbog velikih kiša potkraj lipnja i u početku srpnja šteta na kulturama za koje je proglašena elementarna nepogoda procjenjuje se na 123,1 milijun kuna.

U odluci se navodi kako je nepogoda proglašena nakon procjene stanja i posljedica nevremena i velikih količina oborina u toj županiji, što je izazvalo štete na poljoprivrednim kulturama fizičkih i pravnih osoba.

Županijsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda pratit će stanje ostalih poljoprivrednih kultura radi mogućeg proglašenja elementarne nepogode i za te kulture, a gradska i općinska povjerenstva obvezuju se da počnu postupak konačne procjene štete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙