FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski Natural Theatre Company drugi put gostuje na Dubrovačkim ljetnim igrama

DUBROVNIK, 12. srpnja 2005. (Hina) - Članovi britanskog Natural TheatreCompany, jednog od najboljih svjetskih uličnih kazališta, nastupit ćevečeras na 56. dubrovačkim ljetnim igrama, što im je drugo gostovanjena Festivalu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare ufestivalskoj palači te istaknuto kako ih je i ove godine izvrsnoprihvatila publika.
DUBROVNIK, 12. srpnja 2005. (Hina) - Članovi britanskog Natural Theatre Company, jednog od najboljih svjetskih uličnih kazališta, nastupit će večeras na 56. dubrovačkim ljetnim igrama, što im je drugo gostovanje na Festivalu, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u festivalskoj palači te istaknuto kako ih je i ove godine izvrsno prihvatila publika.

Ta skupina, koja ove godine proslavlja 35 godina djelovanja, sastavljena je od 30 performera, koji su svojim izvedbama obišli gotovo cijeli svijet. Izvedbe im se temelje na svojevrsnu suodnosu s gledateljstvom u životu na ulici, nastojeći premostiti jezične zapreke. Nastupom žele zadiviti i nasmijati slučajne prolaznike, a ponekad se oslanjaju i na jednostavne nestvarne slike kako bi stvorili uzbudljiv i zabavan ugođaj. Članovi te družine istaknuli su da im je na repertoaru stotinjak scenarija, da su im likovi uvijek prepoznatljivi, a važan dio njihova nastupa je čimbenik iznenađenja.

Ravnatelj Dramskog programa Igara Ivica Kunčević izrazio je zadovoljstvo nastupom tih, kako je kazao, već prepoznatljivih umjetnika u Dubrovniku, ocijenivši kako postoji neka tajna veza između njih i festivalskog duha, što se moglo osjetiti na gradskim ulicama. Dodao je kako će i večerašnjim nastupom članovi tog kazališta ponovno iznenaditi dubrovačku publiku.

Ravnatelj Glazbenog programa Igara Neven Frangeš govorio je o sinoćnjem uspješnu nastupu Dubrovačkoga simfonijskog orkestra kojim je ravnao šef-dirigent Zlatan Srzić, a kao gost nastupio je vodeći hrvatski kornist Radovan Vlatković i slovenski tenor Marijan Trček.

Simfoničari nastupaju i 20. srpnja, pod ravnanjem mladog dirigenta Ivana Repušića, s glasoviristom Danijelom Detonijem, te 22. kolovoza, kad ugošćuju vodećega ruskog violončelista i dirigenta Aleksandra Rudina.

U predvorju Kneževa dvora večeras nastupa glasoviristica Dubravka Tomšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙