FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Simfonijski orkestar u Kneževu dvoru

DUBROVNIK, 11. srpnja 2005. (Hina) - Glazbeni program 56. dubrovačkihljetnih igara započeo je večeras nastupom Dubrovačkog simfonijskogorkestra pod ravnanjem Zlatana Srzića.
DUBROVNIK, 11. srpnja 2005. (Hina) - Glazbeni program 56. dubrovačkih ljetnih igara započeo je večeras nastupom Dubrovačkog simfonijskog orkestra pod ravnanjem Zlatana Srzića.

Uz dubrovačke simfoničare nastupili su Radovan Vlatković (rog) i slovenski tenor Marijan Trček.

Dubrovački simfoničari izveli su u prvom dijelu koncerta dva Brittenova djela: Jednostavnu simfoniju Op.4. i Serenadu za tenor, rog i gudače, a u drugom dijelu Mozartov treći koncert za rog i orkestar i 35. simfoniju u d-duru.

Publika je u prepunom atriju Kneževa dvora dugotrajnim pljeskom nagradila večerašnje izvođače.

Dubrovački simfonijski orkestar djeluje od 1925. najprije kao Dubrovačka filharmonija zatim kao Gradski orkestar, a od 1992. kao Festivalski orkestar.

Do do sada je imao veliki broj nastupa u zemlji i inozemstvu.

Orkestrom su ravnali vodeći dirigenti: Lovro pl. Matačić, Antonio Janigro, Zubin Mehta, Milan Horvat, Pavle Dešpalj i drugi.

Na Dubrovačkim ljetnim igrama sa orkestrom su nastupili i vodeći glazbenici, poput Yehudija Menuhina, Msistlava Rostropoviča, Ive Pogorelića, Mische Maiskog, Juliana Rachlina i drugih.

Na programu Dubrovačkih ljetnih igara večeras je bio i nastup Uličnog kazališta Natural Theatre Company iz Londona. Glumci ovoga teatra posljednjih nekoliko godina nastupaju u Dubrovniku.

Dubrovačke ljetne igre sutra će u atriju Kneževa dvora ugostiti uglednu pijanisticu Dubravku Tomšić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙