FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 20. srpnja

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 20. srpnja.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 20. srpnja.

SPLIT - Svečanost potpisivanja dvaju ugovora za projekt izgradnje splitske obilaznice kojoj će, među ostalima, biti nazočni i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta te ministar financija Ivan Šuker. Riječ je o Ugovoru o financiranju između Hrvatskih cesta (HC) i Europske investicijske banke (EIB) koji će potpisati predsjednik Uprave HC-a Stjepko Boban i potpredsjednik EIB-a Wolfgang Roth te Ugovoru o jamstvu između Republike Hrvatske i EIB-a što će ga potpisati ministar financija Ivan Šuker i potpredsjednik EIB-a Wolfgang Roth. Ukupna vrijednost radova izgradnje splitske obilaznice procjenjuje se na nešto više od 203 milijuna eura, a Hrvatske ceste koristit će zajam EIB-a u iznosu od 60 milijuna eura s rokom otplate od 25 godina i pet godina počeka za tri dionice: Kaštel Sućurac-Plano, Stobreč-Dugi Rat i Dugi Rat-Omiš. (11,30 sati, prostorije Splitsko-dalmatinske županije, Domobranska 2).

VINKOVCI - Proslava Dana grada i blagdana vinkovačkoga zaštitnika sv. Ilije. Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća na kojoj će biti dodijeljena Zlatna plaketa i grb grada Vinkovaca zaslužnim pojedincima te ustanovama i udrugama uz brojne goste bit će nazočni i ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt i direktor USAID-a za Hrvatsku William Jeffers. (12 sati, Gradsko kazalište "Joza Ivakić"). U povodi Dana grada Vinkovaca i blagdana njegova zaštitnika sv. Ilije izlaslanstvo grada položit će vijenac za sve poginule u Domovinskome ratu kod središnjega križa na Gradskome groblju. (10 sati).

OSIJEK - Konferencija za novinare nezavisnoga saborskog zastupnika Branimira Glavaša. Tema konferencije je "Politička montaža Državnoga odvjetništva u slučaju 'Paulin dvor'". (10 sati, Ivana Gundulića 5).

PULA - Svečana dodjela godišnje nagrade "Fabijan Šovagović" za 2005. Društva hrvatskih filmskih redatelja hrvatskom kazališnom i filmskom glumcu Ivici Vidoviću. Nagrada "Fabijan Šovagović" dodjeljuje se glumcima koji se ostavili trajan trag u povijesti hrvatskoga filma već tradicionalno u sklopu Festivala igranoga filma u Puli. (14 sati, projekcijska dvorana Zajednice Talijana).

RIJEKA - Premijera predstave Slobodana Novaka "Mirisi, zlato i tamjan" u režiji Vinka Brešana i izvedbi ansambla Hrvatskoga narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca". U suradnji s Brešanom dramatizaciju romana potpisuje Matko Botić, scenograf je Dalibor Laginja a skladatelj Mate Matišić. Premijeri će biti nazočan i autor romana Slobodan Novak. (21 sat, Portić na Kantridi, kraj parkirališta NK Rijeka).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Serđo Obratov

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙