FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svečanost za nove nadbiskupe

RIM, 29. lipnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. podijelio je usrijedu, na blagdan Sv. Petra i Pavla, tijekom svečane mise u bazilicisv. Petra u Rimu, palije novim nadbiskupima metropolitima iz svihkrajeva svijeta.
RIM, 29. lipnja 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. podijelio je u srijedu, na blagdan Sv. Petra i Pavla, tijekom svečane mise u bazilici sv. Petra u Rimu, palije novim nadbiskupima metropolitima iz svih krajeva svijeta.

Palij, šal od vune blagoslovljenih janjaca kojim se označavaju pastiri, dobila su danas 32 nova nadbiskupa. Među njima je i bivši osobni tajnik Ivana Pavla II. msgr. Stanislaw Dziwisz, koji postaje novim nadbiskupom Krakova, grada u čijoj je nadbiskupiji stolovao i kardinal Karol Wojtyla.

Na svečanosti nije bio nazočan ljubljanski nadbiskup Alojz Uran, kojem će palij biti predan u Ljubljani.

Papa Benedikt XVI. izrazio je tijekom propovijedi osobno zadovoljstvo što je u utorak, na blagdan Sv. Ireneja, a uoči blagdana Sv. Petra i Pavla, Katoličkoj crkvi mogao dati novi kratki Katekizam. Priručnik uz Katekizam s pitanjima i odgovorima napisao je još 1992. tada kardinal Joseph Ratzinger.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙