FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ana Lederer: Uspostavit ću narušene umjetničke kriterije u HNK

ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Ana Lederer, danas imenovana novaintendantica Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, istaknulaje da je na toj dužnosti čeka golem posao, a da je najvažnijeuspostaviti narušene umjetničke kriterije u toj kazališnoj kući.
ZAGREB, 30. lipnja 2005. (Hina) - Ana Lederer, danas imenovana nova intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu, istaknula je da je na toj dužnosti čeka golem posao, a da je najvažnije uspostaviti narušene umjetničke kriterije u toj kazališnoj kući.

"Čast mi je što sam imenovana na čelo središnje kazališne nacionalne kuće. Dakako, važno mi je što je moj program prepoznat u svim aspektima revitalizacije zagrebačkog HNK. Čeka me golem posao: sanacija, kazališni zakon i, što je najvažnije, uspostava narušenih umjetničkih kriterija", izjavila je za Hinu nova intendantica HNK.

Na mjesto intendantice Ana Lederer dolazi iz Zavoda za povijest književnosti i kazališta HAZU-a gdje je radila kao znanstveni suradnik.

Ana Lederer rođena je 1964. u Zagrebu. Diplomirala je 1987. komparativnu književnost i ruski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Doktorirala je 2001. s temom "Redatelj Tito Strozzi". Objavila je pet knjiga o kazalištu i književnosti. Urednica je Biblioteke ITD u nakladničkoj kući "Znanje" te u Biblioteci Dramskog kazališta "Gavella". Godine 1999. nagrađena je godišnjom Državnom nagradom za znanost za monografiju o vodećem hrvatskom piscu i dramatičaru Ivanu Raosu, nagradom "Petar Brečić" za kazališnu kritiku i teatrologiju 2003. i nagradom Matice hrvatske za književnost "A. G. Matoš" za 2004.

Ana Lederer bila je izbornica Festivala "Marulićevi dani" 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙