FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WELLINGTON - Uzvik spikera da je Papa poginuo u prometnoj nesreći potpuno je izbacio iz takta igrača ragbija dok je izvodio kazneni udarac koji je njegovom timu mogao donijeti pobjedu, objavili su u utorak novozelandski mediji. Paddy Rimene, glavni udarač tima Marist, pripremao se za udarac u posjednjim minutama polufinalne utakmice protiv Gladstonea pri rezultatu 10:10, piše Wellington Dominion Post. Kad je njegova lopta udarila i odbila se o vratnicu, spiker je objavio da je s Papom sve u redu i da se radi o lakšoj nesreći. Listu je rekao da on osobno nije katolik, no vijest o nesreći ga je "jako uznemirila". "Trebao sam se jednostavno ne obazirati", kaže Rimene. "No, ipak, to nisu vijesti koje očekujete dok se pripremate za izvođenje udarca", dodao je. Papinska "smicalica" na kraju je upalila. Protivnički tim slavio je pobjedu 13:10.

SAN ANTONIO - Teksašanin je uhićen u ponedjeljak nakon što je nazvao policiju i prijavio da mu je ukradena marihuana, priopćila je policija. Stephen Khight (17) rekao je da su tri muškarca upala u njegov stan, ruke i noge mu vezali božićnim lampicama i ukrala mu marihuanu i televizor s plazma ekranom, navodi policija. Policija traga za sumnjivcima. U međuvremenu je uhitila Knigta kod kojeg je našla više biljaka marihuane koje je uzgajao u stanu pod lampom, četiri grama posječene marihuane i tabletu ekstazija, rekao je časnik Chad Ripley. Knight je rekao da su nepoznati muškarci upali u njegov dom u ponedjeljak rano ujutro pitajući ga "Gdje je trava?"

LOS ANGELES - Riznica faraona Tutankamona privukla je u muzej Lacma u Los Angelesu najmanje pola milijuna posjetitelja u mjesec dana, a riječ je o tek prvoj postaji izložbe koja će putovati po Sjedinjenim Državama do konca 2007., doznaje se u ponedjeljak od muzeja. Da bi izašao na kraj s takvom navalom, Lacma će se svakog dana otvarati sat ranije i organi zirat će više noćnih dežurstava. Javnosti će biti predstavljeno oko 130 izložaka, među kojima je pedesetak predmeta pronađenih u faraonovoj grobnici koji dosad nisu napuštali Egipat. Posljednja Tutankamonova izložba u SAD-u 1976. privukla je više od osam milijuna ljudi. Slična izložba održavala se u švicarskom Bazelu od travnja do listopada 2004., a vidjelo ju je više od 600.000 ljudi. Tutankamonovu grobnicu pronašao je britanski arheolog Howard Carter 1922. godine. Faraon je bio položen u tri sanduka različite veličine, od kojih je jedan bio od čistog zlata.

LOS ANGELES - Fotograf koji je snimio fotografije Cameron Diaz u toplesu prije nego je ona postala slavna, proglašen je u ponedjeljak krivim u slučaju ucjene poznate glumice za više od tri milijuna dolara. Porota suda u Los Angelesu proglasila je Johna Ruttera (42) krivim za pokušaj krađe, krivotvorenje i krivokletstvo. Optužba za pokušaj iznude odbačena je prije suđenja. Rutter je snimio fotografije Diaz u toplesu u svibnju 1992. godine kad je ona bila nepoznata 19-godišnjakinja. Jedanaest godina kasnije pokazao joj je fotografije i rekao joj da ima kupce koji su za njih spremni platiti pet milijuna dolara. U svom svjedočenju pred sudom, Diaz je kazala da je 2003. godine Rutter od nje tražio da mu plati 3,3 milijuna dolara za fotografije. Rutter se suočava s mogućom kaznom zatvora do šest godina. Cameron Diaz nije bila prisutna u sudnici prilikom čitanja presude.

NEW YORK - Jedan od bivših partnera Jeniffer Aniston ponudit će na prodaju pisma, bilješke, fotografije i ostale uspomene zvijezde "Prijatelja". Michael Baroni, kalifornijski odvjetnik koji tvrdi da je s Aniston imao ljetnu avanturu 1984. godine, prodat će na aukciji sitnice, poput rođendanske čestitke koju mu je popularna američka glumica napisala na komadu toaletnog papira i fotografije para iz djetinjstva. Prema Baroniu, koji je u to vrijeme imao 16, a Jeniffer 15 godina, tinejdžerska veza pretvorila se u dobro prijateljstvo sve dok 1991. godine, kada joj je holywoodska karijera počela napredovati, nisu prestali kontaktirati. Baroni je rekao da se na aukciju odlučio iz financijskih razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙