FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shehu: ugrožen "Histria festival"

PULA, 21. srpnja 2005.(Hina) - Umjetnički direktor glazbeno-scenskog"Histria festivala" Bashkim Shehu danas je u Puli izvijestio novinareo teškoćama u daljnjem tijeku ovogodišnjeg festivala zbog "lošekomunikacije između 'Histria festivala' i Pulskoga filmskog festivalakoji raspolaže cjelokupnim tehničko-logističkim sustavom u Areni te imse svi drugi organizatori priredaba moraju u potpunostiprilagođavati".
PULA, 21. srpnja 2005.(Hina) - Umjetnički direktor glazbeno-scenskog "Histria festivala" Bashkim Shehu danas je u Puli izvijestio novinare o teškoćama u daljnjem tijeku ovogodišnjeg festivala zbog "loše komunikacije između 'Histria festivala' i Pulskoga filmskog festivala koji raspolaže cjelokupnim tehničko-logističkim sustavom u Areni te im se svi drugi organizatori priredaba moraju u potpunosti prilagođavati".

Po njegovim riječima Upravno vijeće "Histria festivala" jučer je odlučio prekinuti festival, no odluku je ipak promijenio nakon razgovora s pulskim gradonačelnikom Valterom Drandićem koji je poduprio "Histria festival". Shehu je dodao kako su jedna od teškoća i projekti koji s gradskim dopuštenjem, unatoč svim prethodnim dogovorima, u zadnji čas bivaju organizirani u Areni ugrožavajući rad "Histria festivala".

Shehu je rekao da sadašnja pozornica u Areni ne odgovara potrebama koncerta Anastacie koji je na programu 1. kolovoza, a Konzervatorski ured Ministarstva kulture nije dopustio nikakve preinake na njoj. Stoga je najavio kako će se taj koncert najvjerojatnije održati na obližnjem velikom parkiralištu Karolini.

"Isto tako ne dobijemo li do sutra u podne od grada potvrdu da je otkazan koncert Marylina Mansona koji je u program uvršten bez prethodna dogovora, otkazat ćemo nastup Lize Minelli koja je kao poseban gost iznenađenja trebala u Areni nastupiti 18. kolovoza", ustvrdio je Shehu.

Dodao je kako nikoga ne okrivljuje, već jedino želi izvijestiti javnost o stanju u Puli glede organiziranja priredaba u Areni te kako je time ugrožena djelatnost "Histria festivala".

"Spreman sam predati festival nekomu drugom. No ako nam Istarska županija i grad Pula više ne žele izići u susret, spremni smo premjestiti festival iz Pule u neki drugi grad ili čak u inozemstvo", zaključio je direktor "Histria festivala" Bashkim Shehu.

Odgovarajući na novinarske upite, on je kazao kako je grad Pula ove godine za "Histria festival" izdvojio 200 tisuća kuna, država odnosno resorno Ministarstvo 150 tisuća, Istarska županija 100 tisuća i Turistička zajednica 80 tisuća kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙