FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Međunarodni festival komornoga teatra od 8. do 17. srpnja u Umagu

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Na Međunarodnom festivalu komornogteatra "Zlatni lav", od 8. do 17. srpnja u Umagu, publika će vidjeti16 kazališnih predstava iz Hrvatske, Slovenije, Italije i SiCG.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Na Međunarodnom festivalu komornog teatra "Zlatni lav", od 8. do 17. srpnja u Umagu, publika će vidjeti 16 kazališnih predstava iz Hrvatske, Slovenije, Italije i SiCG.

Festival se održava pod motom "Grad anđela", a počet će predstavom Zagrebačkog kazališta mladih "Palačinke" autora i redatelja Filipa Nole, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare umjetnički ravnatelj i osnivač Festivala režiser Damir Zlatar Frey. Publika će vidjeti, među ostalim, predstavu "Malomeščanska svatba" Prešernova gladališča iz Kranja, "Dirigenta" Teatra &TD iz Zagreba, "Kaspara" Slovenskoga mladinskog gledališča iz Ljubljane, "Desdemonu" osječkog HNK, "Elektru" Beogradskoga letnog festivala i druge predstave, većinom mladih i darovitih autora.

Prvi put će se izvoditi i predstave za djecu - Tisuću i jedna noć (HNK "Ivana pl. Zajca" Dramma Italiano iz Rijeke) te Čudnovate zgode šegrta Hlapića (Mini teatra iz Ljubljane).

Uz predstave svaki dan u podne o predstavama će se održavati okrugli stolovi na kojima će sudjelovati i publika.

Na kraju festivalskih dana dodijelit će se Grand Prix najboljem kazališnom događaju te tri jednakovrijedne nagrade uz nagradu publike.

Šesti međunarodni festival "Zlatni lav" u Umagu sponzorira Hypo Alpe - Adria Bank, Ministarstvo kulture, Istarska županija, grad Umag i umaška Turistička zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙