FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodjelom nagrada završen 52. pulski filmski festival

PULA, 24. srpnja 2005. (Hina) - Veliku Zlatnu arenu za najbolji film52. festivala igranog filma u Puli, koji je završio u subotu na večerdodjelom nagrada, dobio je po ocjeni žirija film "Što je Iva snimila21. listopada 2003." Tomislava Radića.
PULA, 24. srpnja 2005. (Hina) - Veliku Zlatnu arenu za najbolji film 52. festivala igranog filma u Puli, koji je završio u subotu na večer dodjelom nagrada, dobio je po ocjeni žirija film "Što je Iva snimila 21. listopada 2003." Tomislava Radića.

Prema ocjeni publike, Zlatna vrata Pule zbog osvojene ocjene 4,65 pripala je filmu "Snivaj, zlato moje" redatelja Nevena Hitreca.

Zlatnu arenu za režiju dobio je Tomislav Radić.

Zlatna arena za scenarij pripala je Dejanu Šorku za film "Dva igrača s klupe".

Zlatne arene za najbolju glavnu žensku i najbolju glavnu mušku ulogu dobili su Anja Šovagović Despot i Ivo Gregurević za uloge u filmu "Što je Iva snimila 21. listopa 2003.".

Najboljom sporednom glumicom proglašena je Dora Lipovčan za ulogu u filmu "Dva igrača s klupe", a Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu pripala je Draganu Despotu za ulogu u filmu "Pušća Bistra" Filipa Šovagovića.

Zlatna arena za kameru dodijeljena je Vjekoslavu Vrdoljaku za film "Dva igrača s klupe", Zlatna arena za montažu pripala je Slavenu Zečeviću za film "Snivaj, zlato moje" Nevena Hitreca.

Zlatna arena za glazbu dodjeljena je Darku Hajseku za film "Snivaj, zlato moje", za scenografiju Mariju Iveziću za film "Dva igrača s klupe", dok je Zlatna arena za kostimografiju uručena Željki Franulović za film "Snivaj, zlato moje".

Nagrade Zlatna arena dodjeljuje ocjenjivački sud, kojim je ove godine predsjedao redatelj Krsto Papić.

Vjesnikova nagrada "Breza", koja se po odluci službenog Ocjenjivačkog suda dodjeljuje najboljem debitantu, pripala je Filipu Šovagoviću za film "Pušča Bistra".

Dodijeljene su i posebne arene za ton tonmajstoru Toniju Jurkoviću za film "Snivaj, zlato moje", te za masku, koja je dodjeljena također filmu "Snivaj, zlato moje" u produkciji Inter filma i Hrvatske radio televizije.

Nakon dodjele nagrada, gledatelji u Areni pratili su projekciju kratkog animiranog filma "Destino" autora Walta Disneya i Salvadora Dalija, te američku komediju "Slomljeno cvijeće" redatelja Jima Jarmusha koja je osvojila Zlatnu palmu na Cannesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙