FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: nagrada "Marijan Rotar" uručena Petru Krelji

PULA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja nagrada "Marijan Rotar"dodijeljena je Puljaninu Petru Krelji, filmskom autoru, redatelju ičovjeku koji je, kako se ističe u obrazloženju, odrastao s pulskimFestivalom.
PULA, 22. srpnja 2005. (Hina) - Ovogodišnja nagrada "Marijan Rotar" dodijeljena je Puljaninu Petru Krelji, filmskom autoru, redatelju i čovjeku koji je, kako se ističe u obrazloženju, odrastao s pulskim Festivalom.

Nagrada "Marijan Rotar", koju grad Pula dodjeljuje drugu godinu, dobitniku je uručio ravnatelj Pula film festivala Mladen Lučić, prije večerašnje projekcije filma "Snivaj zlato moje" redatelja Nevena Hitreca u pulskoj Areni.

"Petar Krelja je stvarajući Festival doživio svoju umjetničku afirmaciju, a svoj je redateljski opus potvrdio u Puli pred svojim sugrađanima", istaknuto je prilikom uručenja nagrade Krelji.

U obrazloženju ove odluke navodi se kako Grad Pula, dodjeljujući tu nagradu, želi poručiti da će film i grad, zajednički, i dalje prihvaćati nove ideje, ljude i vizije jer, kako se navodi, bez toga Pula i ne bi mogla funkcionirati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙