FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: 66 posto Nijemaca misli da bi s Angelom Merkel zemlja bila vojno umiješana u Iraku

BERLIN, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Dvije trećine Nijemaca (66posto) misli da se vlada koju bi, pobijedi li na parlamentarnimizborima 18. rujna, predvodila čelnica konzervativne oporbe AngelaMerkel, ne bi odrekla vojnog sudjelovanja u Iraku, prema istraživanjuTNS Infratesta objavljenom u subotu.
BERLIN, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Dvije trećine Nijemaca (66 posto) misli da se vlada koju bi, pobijedi li na parlamentarnim izborima 18. rujna, predvodila čelnica konzervativne oporbe Angela Merkel, ne bi odrekla vojnog sudjelovanja u Iraku, prema istraživanju TNS Infratesta objavljenom u subotu.

Konzervativna kandidatkinja za njemačku kancelarku Angela Merkel odbacila je mogućnost da vojnici Bundeswehra idu u Irak ukoliko na prijevremenih parlamentarnim izborima pobijedi njezina stranka Kršćansko-demokratska unija (CDU), u razgovoru za lokalni dnevni list Neue Presse od 15. srpnja. Međutim, 66 ispitanika u anketi joj ne vjeruje.

Usto, 44 posto ispitanika smatra da je Francuska najveći partner Njemačke u inozemstvu, za kojom dolaze Sjedinjene Države (24 posto), Kina (13 posto), Rusija (6) i Velika Britanija (2), zaključak je istraživanja koje je naručio časopis Der Spiegel.

Angela Merkel želi dati novi zamah odnosima sa Sjedinjenim Državama koji su se pogoršali pošto se kancelar Gerhard Schroeder usprotivio ratu u Iraku.

Predsjednica njemačkih konzervativaca Angela Merkel izjavila je u utorak nakon susreta s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom da Pariz i Berlin moraju ostati "pokretači" europskih inicijativa, bez obzira na ishod parlamentarnih izbora u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙