FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pukovnik Vojske SCG šef osiguranja Ratka Mladića ?

BEOGRAD,20. srpnja 2005.(Hina) - Pukovnik Dragomir Krstović,zapovjednik za logistiku i član Glavnog stožera Vojske Srbije i CrneGore (SCG) bio je sve do kraja godine 2002. šef osiguranja RatkaMladića, izjavio je za beogradski dnevnik "Blic" od srijede bivšinačelnik Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Goran Petrović.
BEOGRAD,20. srpnja 2005.(Hina) - Pukovnik Dragomir Krstović, zapovjednik za logistiku i član Glavnog stožera Vojske Srbije i Crne Gore (SCG) bio je sve do kraja godine 2002. šef osiguranja Ratka Mladića, izjavio je za beogradski dnevnik "Blic" od srijede bivši načelnik Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Goran Petrović.

"Krstović je jedan od desetorice koji su u Vojsci SCG, prema službenoj bilješci Službe državne sigurnosti (sada BIA), bili zaduženi osigurati sve što je potrebno generalu Ratku Mladiću. Vjerujem da to radi i danas", rekao je Petrović za "Blic". List ocjenjuje kako je riječ o dosad "najozbiljnijoj optužbi na račun Vojske SCG za prikrivanje haškog optuženika broj jedan..."

"Mladića su dugo koordinirano čuvali vojska SCG i Republike Srpske. Koordinator je bio pukovnik Jovo Đogo, a u Glavnom stožeru je čovjek za vezu s Mladićem pukovnik Krstović", ustvrdio je Petrović, dodajući kako je BIA prije imala podatak da se Mladić krije u okolici Valjeva.

"Odredili smo lokaciju, pratili njegovo kretanje i njegove razgovore, i detaljnu informaciju predao sam (bivšem) ministru policije Dušanu Mihajloviću i premijeru Zoranu Đinđiću. Nakon toga, Đinđić je otišao Vojislavu Koštunici (tadašnjemu jugoslavenskom predsjedniku), na što mu je Koštunica odgovorio u stilu: 'Ne diraj to, ne miješaj se'", dodao je Petrović.

Vlasti u Beogradu dosad su odbijale sve optužbe da štite odbjegloga haškog optuženika Ratka Mladića, tvrdeći kako on nije na teritoriju Srbije i Crne Gore. Mladićevo izručenje uvjet je za početak pregovora SCG s Europskom unijom o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙