FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U nizu samoubilačkih bombaških napada u Bagdadu poginulo 20 osoba

BAGDAD, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - U nizu samoubilačkihbombaških napada u iračkoj prijestolnici Bagdadu u petak je ubijeno 20Iračana, priopćila je američka vojska.
BAGDAD, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - U nizu samoubilačkih bombaških napada u iračkoj prijestolnici Bagdadu u petak je ubijeno 20 Iračana, priopćila je američka vojska.

Vojska je izvijestila o sedam eksplozija u Bagdadu, od kojih su najmanje tri izvedena automobilima bombama. Novinari Reutersa obišli su mjesta pet bombaških napada za koje su izvori iz iračke policije izjavili da su sva izvedena automobilima bombama. Al-Qaida je preuzela odgovornost za pet samoubilačkih napada.

Cilj najmanje dva napada bila je vojska SAD-a. Tri američka vojnika su ranjena no niti jedan nije poginuo, izjavio je glasnogovornik američke vojske poručnik Jamie Davis.

U izjavi američke vojske kaže se da su petorica poginulih bili irački vojnici, a 15 irački civili.

"Mrtva i raskomadana tijela žena i djeca je ono za što se terorizam zalaže", rekao je u izjavi pukovnik Joseph DiSalvo, zapovjednik američkih snaga u istočnom dijelu Bagdada.

U izjavi se ne navode mjesta napada niti se kaže koliko je u kojem napadu osoba poginulo. Davis je rekao da ima izvješća o sedam napada od kojih su tri zabilježena kao napadi automobilima bombama.

Vatrogasci su pokušavali ugasiti vatru u blizini jednog mjesta napada na iračke vojnike na sjeveru grada gdje je nekoliko automobila uništeno a okrvavljeni preživjeli prepirali su se s policijom. "Iračko vojno vozilo bilo je ovdje parkirano kada se približio jureći Daewoo i eksplodirao, raznijevši ga na dva dijela", rekao je jedan očevidac.

Izvori u policiji su izjavili da je šest osoba ubijeno a 16 ranjeno u toj eksploziji. Tijela su karbonizirana pa se nije moglo utvrditi koliko je među poginulima bilo vojnika a koliko civila".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙