FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon dao zeleno svjetlo vojsci u borbi protiv terorista

JERUZALEM , 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon u petak navečer u programu državne televizije izjavio je kakoje izdao odredbu prema kojoj vojska treba "poduzeti sve potrebne mjereprotiv" palestinskih "terorističkih organizacija".
JERUZALEM , 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon u petak navečer u programu državne televizije izjavio je kako je izdao odredbu prema kojoj vojska treba "poduzeti sve potrebne mjere protiv" palestinskih "terorističkih organizacija".

Na pitanje novinara da komentira akcije "ciljanih likvidacija" čije su mete aktivisti ili dužnosnici radikalnih palestinskih organizacija, Sharon je odgovorio kako naređenja izdana vojsci "nemaju ograničenja".

Te su Sharonove izjave objavljene nedugo nakon što je izraelska vojska u petak izvela tri zračna napada u pojasu Gaze i na Zapadnoj obali u kojima je poginulo najmanje pet članova Hamasa, glavne palestinske islamističke organizacije.

U pogledu povlačenja iz pojasa Gaze, Sharon je rekao da će se akcija realizirati kako je predviđeno polovinom kolovoza, "ali ne uz pucnjavu" Palestinaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙