FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka vojska pokušava bolje razumjeti strane kulture

WASHINGTON, 10. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka vojska planiranaučiti svoje časnike kako da razmišljaju kao njihovi neprijatelji ibolje razumiju strane kulture nakon što je jedno izvješće pokazalo danitko nije mogao predvidjeti terorističke napade 11. rujna.
WASHINGTON, 10. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Američka vojska planira naučiti svoje časnike kako da razmišljaju kao njihovi neprijatelji i bolje razumiju strane kulture nakon što je jedno izvješće pokazalo da nitko nije mogao predvidjeti terorističke napade 11. rujna.

Mala skupina časnika uskoro će pohađati satove iz kulturne antropologije i međukulturnih komunikacija, dok se američke snage svakodnevno bore protiv pobunjenika u Iraku i Afganistanu.

Akademski stručnjaci pozdravljaju taj potez ali smatraju da će biti teško promjeniti način na koji vojnici razmišljaju, budući da su vojne institucije poznate po vjerskoj netoleranciji te da su u posljednje vrijeme česte optužbe o zlostavljanju zatvorenika u inozemstvu.

Vojno izvješće objavljeno prošlog tjedna zaključilo je da gotovo nijedan analitičar nije mogao predvidjeti napad 11. rujna jer su oni svoje procjene temeljili na američkim vrijednostima, načinu razmišljanja i kulturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙