FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvorica militanata pobjegla iz američkog pritvora u Afganistanu

KABUL, 11. srpnja 2005. (Hina/AP) - Četvorica osumnjičenih teroristapobjegla su u ponedjeljak iz pritvora u glavnoj američkoj vojnoj baziBagram u Afganistanu, rekli su američki vojni dužnosnici.
KABUL, 11. srpnja 2005. (Hina/AP) - Četvorica osumnjičenih terorista pobjegla su u ponedjeljak iz pritvora u glavnoj američkoj vojnoj bazi Bagram u Afganistanu, rekli su američki vojni dužnosnici.

Riječ je o prvom takvom slučaju bijega iz dobro čuvanog zatvora koji se nalazi unutar baze, a nakon otkrića bijega pokrenuta je velika potraga za bjeguncima, rekli su dužnosnici.

"Smatra ih se opasnima i oni su osumnjičeni teroristi. Zbog toga su se i nalazili u zatvoru", rekla je glasnogovornica američke vojske Cindy Moore.

Bjegunci su porijeklom iz Sirije, Saudijske Arabije, Kuvajta i Libije, rekla je glasnogovornica, dodajući da su američke snage koje ih traže, potpomognute afganistanskom policijom i vojskom, opkolile nekolicinu sela u okolici baze.

Američka vojska zatvorila je oko 500 osumnjičenih militanata u svojim pritvorima u Afganistanu, od toga je najveći dio u Bagramu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙