FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30sati
ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti do 12,30 sati

LONDON - Britanska policija uhitila je u subotu drugu osobu u sklopu potrage za četvoricom muškaraca osumnjičenih za pokušaje bombaških napada na londonski transportni sustav u četvrtak, dva tjedna nakon prvog vala smrtonosnih napada u kojima je poginulo najmanje 54 ljudi. Londonska policija u subotu je nastavila potragu za osumnjičenicima temeljito pretražujući ulice i kuće u raznim dijelovima grada. U petak je uhićen muškarac u Stockwellu, u južnom dijelu Londona, a drugi je muškarac ustrijeljen na postaji podzemne željeznice nakon što je pokušao pobjeći policajcima u civilu.

BAGDAD - Najmanje šest osoba poginulo je u novom nizu napada iračkih pobunjenika na iračke snage sigurnosti i civile u Iraku, priopćila je policija u subotu. Tri policijska dužnosnika iz Fallujaha ubijena su u subotu u obližnjem gradiću Karmi, priopćeno je. U Bagdadu su nepoznati napadači iz dva automobila otvorili vatru na policijske snage i pritom ubili jednog dužnosnika ministarstva unutarnjih poslova. Policija je u subotu pronašla i dva tijela ubijenih muškaraca, otetih prethodnih dana.

DUBAI - Skupina povezana s terorističkom mrežom al-Qaidom preuzela je u subotu odgovornost za napade u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeiku na Crvenome moru u kojima je poginulo najmanje 65 osoba. Odgovornost za napade preuzela je "Podružnica al-Qaide za Levant i Egipat", a autentičnost prioćenja na internetskim stranicama se utvrđuje, izvijestile su agencije.

PODGORICA - Predsjednik crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić izjavio je da ratnu odštetu Hrvatskoj, pa i onu za Dubrovnik, može platiti onaj tko eventualno bude osuđen za agresiju na Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu. "Poslije referenduma nasljednik SRJ po Ustavnoj povelji će biti Srbija pa i sve privilegije i tereti koje to donosi idu njoj", rekao je Krivokapić za podgorički dnevnik Vijesti. Krivokapić drži da se ne može govori o modelu ratne odštete koju je Podgorica najavila da će platiti Hrvatskoj, već o "donacijama koje Crna Gora daje građanima Hrvatske kao osjećaj moralne odgovornosti" , jer ratnu odštetu mogu platiti samo "međunarodni subjekti koji su sudjelovali, a to nije bila Crna Gora". Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u petak da će obaveze Crne Gore prema Hrvatskoj iznositi nepunih 400 tisuća eura te da nije riječ ni o kakvoj ratnoj šteti.

RAMALLAH - Američka državna tajnica Condoleezza Rice stigla je u subotu u Ramallah gdje će s palestinskim čelnicima razgovarati o izraelskom povlačenju iz pojasa Gaze predviđenom za polovicu kolovoza. Po dolasku u sjedište Palestinske samouprave u Mukati, Rice je dočekao njezin palestinski kolega Nasser Al-Kidwa. Ondje bi američka državna tajnica trebala razgovarati i s palestinskim premijerom Ahmadom Koreijem. Također bi se trebala sastati s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom. Rice je u regiju stigla u četvrtak kako bi se uvjerila da izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze neće biti ometeno novim nasiljem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙