FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra odluka Vijeća Agencije o 4. GSM koncesionaru

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije zatelekomunikacije sutra će objaviti odluku o dodjeli, ili nedodjeli,koncesije druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) odnosno očetvrtom hrvatskom GSM (mobilnom) operateru, za što je ponudu slijedommeđunarodnog natječaja predala jedino tvrtka AdriaCella d.o.o.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Vijeće Hrvatske agencije za telekomunikacije sutra će objaviti odluku o dodjeli, ili nedodjeli, koncesije druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) odnosno o četvrtom hrvatskom GSM (mobilnom) operateru, za što je ponudu slijedom međunarodnog natječaja predala jedino tvrtka AdriaCella d.o.o.

Ponuda tvrtke AdriaCelle, iza koje stoji sirijski mobilni operater "Syratel Mobile Telecom" i grupa investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te Libanona, u Agenciji je otvorena 17. lipnja. Tada je Vijeće Agencije utvrdilo i da ponuda ima sve elemente određene natječajem, pa i bankovno jamstvo na iznos cijene koncesije (105 milijuna kuna). S obzirom da je tekst toga jamstva bio priložen samo na engleskom jeziku predsjednik Vijeća Gašper Gaćina je tada kazao da će dodatno provjeriti njegov sadržaj.

U svojoj ponudi za 4. GSM operatera tvrtka AdriaCella je osim plaćanja navedene cijene koncesije ponudila i ulaganje od 75 do 100 milijuna eura u prvih 18 mjeseci od dobivanja koncesije. Do 2007. planiraju, kako su naveli, zaposliti u Hrvatskoj više od 500 osoba, a ponudi su priložili i pisma namjere za suradnjom s INA-om, Ericsson Nikolom Teslom te Siemensom.

Tvrtka AdriaCella registrirana je u Zagrebu, a osim sirijskog mobilnog operatera (Syratel) u njihovoj ponudi sudjeluju i investicijski fondovi "Translink" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i "Montec" iz Libanona.

Ako dobiju koncesiju hrvatskim građanima, kako su istaknuli, namjeravaju ponuditi visokokvalitetne usluge, niže cijene te jednostavne tarifne pakete.

Osim u mobilnu telefoniju u Siriji (gdje su jedan od dva operatera s 1,2 milijuna korisnika i 56 postotnim tržišnim udjelom) Syratel zajedno s navedenim fondovima ulaže i u turizam u sve tri navedene zemlje. Stoga im je želja, kako su kazali na konferenciji za novinare nakon otvaranja ponude, ulagati i u hrvatski turizam, posebno u nove hotele u Zagrebu te na obali i otocima. U turizam u Hrvatskoj su spremni, naveli su, uložiti 65 milijuna eura.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙