FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Emirati: Povećan broj ukradenih cipela u džamijama

DUBAI, 16. srpnja 2005. (Hina) - Muslimanski vjernici iz UjedinjenihArapskih Emirata moraju biti vrlo pažljivi kada prije ulaska u džamijuna molitvu, u predprostoriji ostavljaju obuću, posebno onu skupu sdizajnerskim potpisom, jer postoje veliki izgledi da ostanu bez njih.
DUBAI, 16. srpnja 2005. (Hina) - Muslimanski vjernici iz Ujedinjenih Arapskih Emirata moraju biti vrlo pažljivi kada prije ulaska u džamiju na molitvu, u predprostoriji ostavljaju obuću, posebno onu skupu s dizajnerskim potpisom, jer postoje veliki izgledi da ostanu bez njih.

Kradljivci cipela najčešće ih prodaju specijaliziranim radionicama u kojima se izrađuju njihove vjerne kopije, te ih šalju na tržište, što je dobar izvor zarade.

"Policija svakodnevno primi više od 40 žalbi osoba kojima su tijekom molitve u džamiji ukradene cipele", rekao je neimenovani policajac za list Khaleej Times.

On je također kazao kako su kradljivci cipela uhvaćeni na djelu "priznali da ih prodaju specijaliziranim postolarskim radionicama u Omanu gdje se izrađuju vjerne kopije i zatim se prodaju za nižu cijenu, a ona iznosi oko 13,5 dolara po paru".

Ustanovljeno je da se kradu samo skupe cipele koje se ne mogu pronaći u prodaji u Emiratima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙