FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Razminirano 200.000 četvornih metara kod Zemunika

ZEMUNIK, 1. srpnja 2005. (Hina) - Površina od 200.000 četvornih metarana području Zemunika Donjeg razminirana je zahvaljujući donacijitalijanske Vlade, a na njoj će tvrtka Maraska zasaditi stablavišnje-maraske.
ZEMUNIK, 1. srpnja 2005. (Hina) - Površina od 200.000 četvornih metara na području Zemunika Donjeg razminirana je zahvaljujući donaciji talijanske Vlade, a na njoj će tvrtka Maraska zasaditi stabla višnje-maraske.

Danas su to područje, u organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje, obišli predstavnici zadarske tvrtke Maraska, talijanski konzul Marco Nobili, predstavnici Zadarske županije i općine Zemunik Donji.

Riječ je o površini koju su "Hrvatske šume" dodijelile na dugogodišnju koncesiju zadarskoj Maraski d.d. koja će tu zasaditi 70.000 stabala višnje-maraske.

Kako je naglasio glavni direktor Maraske d.d. Joško Zavoreo, ovim činom se omogućava povratak Maraske tradiciji, odnosno uzgoju višnje-maraske nakon čega će ova tvrtka još više okrenuti se autohtonim proizvodima, odnosno proizvodnji pića od te izvorne dalmatinske voćke.

Talijanski konzul Marco Nobili je rekao kako je zadovoljan što je Vlada njegove zemlje podržala ovaj projekt razminiranja, uloživši u njega 250.000 eura, jer će se sada u ove krajeve vratiti život.

Zadarski župan Ivo Grbić zahvalio je donatorima.

Razminiranje su obavili pirotehničari tvrtke "Enigma" koji su u mjesec dana, koliko su radovi trajali, uklonili niz protupješačkih mina, ali i tzv. mina iznenađenja za koje se nije znalo jer nisu bile ucrtane u minska polja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙