FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otvoren počasni konzulat Latvije

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Latvijski premijer Aigars Kalvitisotvorio je u petak u Zagrebu počasni konzulat te baltičke zemlje uHrvatskoj, koji bi trebao doprinijeti konkretizaciji gospodarskesuradnje dviju zemalja.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - Latvijski premijer Aigars Kalvitis otvorio je u petak u Zagrebu počasni konzulat te baltičke zemlje u Hrvatskoj, koji bi trebao doprinijeti konkretizaciji gospodarske suradnje dviju zemalja.

Ploču pred ulazom u konzulat u zagrebačkoj Petrinjskoj ulici otkrili su premijer Kalvitis, hrvatska ministrica vanjskih poslova Kolinda Grabar Kitarović i počasni konzul Latvije u Hrvatskoj Davor Šarin.

Predsjednik latvijske vlade, koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, izjavio je nakon svečanosti da je otvaranje konzulata veliki korak naprijed u razvoju međusobnih odnosa u gospodarstvu, turizmu i kulturi.

Ocijenio je da je bilateralna suradnja dviju zemalja izvrsna, no da vrlo aktivne političke odnose treba dopuniti praktičnim koracima.

S njegovom ocjenom suglasila se ministrica Grabar Kitarović, koja je najavila kako se u skoroj budućnosti planira otvaranje hrvatskog veleposlanstva u glavnom latvijskom gradu Rigi.

Premijer Kalvitis razgovarao je ranije u petak s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerom Ivom Sanaderom i predsjednikom Hrvatskog sabora Vladimirom Šeksom.

U svim je razgovorima istaknuo kako Latvija, članica Europske unije i NATO-a, podupire ulazak Hrvatske u te integracije i izrazio spremnost pomoći joj u procesu pristupanja u punopravno članstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙