FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Suđenje za napad na britanski konzulat

ANKARA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Turski državni odvjetnik Zekerija Ozzatražio je doživotnu zatvorsku kaznu za Feviza Yitiza, Adnana Ersoza,Yusufa Polata i Haruna Huhana koji su optuženi kao glavni organizatorinapada na britanski Generalni konzulat, ispostavu londonske banke HSBCi dvije istanbulske sinagoge.
ANKARA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Turski državni odvjetnik Zekerija Oz zatražio je doživotnu zatvorsku kaznu za Feviza Yitiza, Adnana Ersoza, Yusufa Polata i Haruna Huhana koji su optuženi kao glavni organizatori napada na britanski Generalni konzulat, ispostavu londonske banke HSBC i dvije istanbulske sinagoge.

U tim bombaškim napadima, izvedenima u studenome 2003., poginula je 61 osoba, a tanjeno je oko 900 ljudi.

Kako u srijedu otkriva visokonakladni istanbulski list "Hurriyet", na popisu optuženika još je 67 osoba za koje se vjeruje da su na neki način sudjelovale u zlodjelima u gradu na Bosporu.

Prema tim spoznajama, neki su optuženici bili na vježbama u kampovima terorističke mreže al-Qaide, a primali su navodno i osobne izravne "rušilačke upute" od njezina vođe Osame bin Ladena.

Uhićena teroristička skupina planirala je uspostaviti islamski poredak u sekularističkoj Turskoj. Doznaje se da je sličnih planova bilo za još neke zemlje. Suđenje se nastavlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙